Михаил Билалов

в ролята на Джаро

Талантливият актьор изчезва, за 15 години, от сцената след като през 1994 г. получава Аскеер за изгряваща звезда (в постановката на Здравко Митков “М. Бътерлай”). След това напуска България и се установява да живее във Франция. В Париж се занимава с какво ли не – бил е продавач, секретар, работи в рекламна агенция, а напоследък се е отдал на ландшафта. Освен това подготвя кандидат-студенти по актьорско майсторство.

Завърна се триумфално на българската сцена с Икар за главна мъжка роля, в представлението на Явор Гърдев – „Козата, или коя е Силвия?.

В „Под прикритие” – Билалов се превъплъщава в жестокия мафиот – Джаро.

Ролята на Джаро

Единствения жив мафиот над 50г, в България, шеф на мощна и опасна престъпна групировка, занимаваща се с всичко нелегално, от което могат да се спечелят пари. С парите си Джаро, отдавна се е превърнал в желан партньор за някои от българските политици. Въпреки достолепния си вид, за неговите жестоки наказания се носят легенди, а от неговата дясна ръка Иво се страхуват дори и най-големите престъпници. Роден в семейство от управляващия елит, Джаро получава добро образование и завършва висше в Москва, след като се връща в България, той става полицай, а по-късно по време на прехода използва познанията си службите и се превръща в съвършен престъпник. Страстен колекционер на стари оръжия и картини, обича да гледа уестърни и винаги подкрепя добрите на екрана.

ГАЛЕРИЯ
НАЗАД