Александър Сано

в ролята на Здравко Киселов - Косъма

 Александър Сано (Среброто) е български актьор и музикант, роден в Асеновград, но израснал в Русе. Още като тийнеджър сформира музикални банди в крайдунавския град и се ориентира към музиката. Завършва професионална гимназия по мода и облекло, приет в Софийския университет специалност политология. Aртистичните му заложби го насочват към НАТФИЗ „Кр.Сарафов“ и той е приет в класа на проф. Боньо Лунгов. Учи паралелно в двете учебни заведения почти три години. Играе в Народен театър „Иван Вазов“, в пиесата „Ромео и Жулиета“, театър „Сълза и смях“ в „Чайка“ на Чехов, СФУМАТО, Театър „Българска армия“ —в „Coca-In“ по Тенеси Уилямс, „Театър 199“, и други.

През 2004 г. Александър Сано влиза зад образа на Среброто и започва да пише музика за предстоящия проект: „Братя Мангасариян“, в който участват актьорите Владислав Петров /Кулю/ и Силвестър Силвестров /Зюмбюл/. Така се раждат хитовете „Бай Мангау“, „Тер’о Рер’о“, „Млад Силен Красив“ и „Ромео и Юлия“, които оглавяват

След оттеглянето от музикалната сцена на двамата му „събратя“, Александър Сано продължава успешно своята солова кариера. Истинската известност на Среброто дойде след участието му в последния български филм “Тилт”.

Ролята на Здравко Киселов - Косъма

Косъма не е типичния бандит, той е особняк, не блести с ум или физическа сила, но винаги има неконвенционално решение на някои проблеми. Приятел е с всички, но е нерешителен и рядко взима самоинициатива. Роден е в провинцията, но от дете живее в София с родителите си. Още от тийнейджър започва да се занимава с всякакви схеми и нелегална търговия. Опитът и репутацията му на изпечен „тарикат” му спечелват работа в една от нелегалните автокъщи на Джаро, където се разпределят наркотици. Така той става част от престъпната групировка на Туджаров.

ГАЛЕРИЯ
НАЗАД